Spanje

17 mei 2016

Een halfjaar in Granada

Wanneer je zou worden gevraagd om een paar cliché eigenschappen van een Spanjaard te noemen, zullen je vast antwoorden als ‘langzaam’ of ‘lui’ te binnen schieten. Ik zou graag willen dat ik deze stereotypen kon ontkrachten na een halfjaar in Granada (Andalusië, Zuid-Spanje) te hebben gestudeerd, maar helaas! Ik had natuurlijk voorgenomen om me hier niet aan te gaan ergeren en lekker mee te gaan doen in het relaxte levensritme. Wachten op de bus terwijl je niet weet wanneer hij vertrekt, alleen dat hij eens in de 20 minuten langs komt? Geen probleem. De openingsbijeenkomst op de universiteit waarbij pas 10 minuten na het aangekondigde begin een persoon verschijnt? Ik maak me niet druk.

Lees verder
11 Mei 2016

Laatste weken Malta…

Inmiddels komt het einde van mijn reis (helaas) al weer in zicht! De weken zijn voorbij gevlogen en ik besef totaal niet dat ik zo’n lange tijd in Malta geweest ben. Ik kijk er wel weer naar uit om weer thuis te zijn, maar toch voelt het onwijs dubbel: ik zou niet voor altijd hier willen blijven, maar het was toch wel echt heel erg leuk om even weg te zijn uit Nederland. Daarnaast heb ik natuurlijk hartstikke veel leuke dingen meegemaakt en gedaan hier, die ik hoe dan ook niet ga vergeten!

Lees verder
18 april 2016

Twee weken vakantie!

Hoi lieve allemaal,

Mijn tijd op Malta begint nu echt te vliegen en we zijn al begonnen aan de laatste maand. Afgelopen weken heb ik onder adere twee weken vakantie gehad, omdat mijn stageschool paasvakantie heeft. (Aangezien ze in Malta Pasen nogal groots vieren). Tijdens Pasen zijn de ouders van mijn reisgenootje langs geweest, en zijn we samen langs de hoogtepunten van Malta gegaan.

Lees verder
12 april 2016

Mijn eerste stageweek in Malta

Hoi allemaal,

Afgelopen week heb ik mijn eerste dagen stage gelopen. Ik loop stage op het St. Edwards College in Birgu. De school is echt enorm anders dan in Nederland, maar ik heb het wel ontzettend naar mijn zin. Ik heb mijn eerste week doorgebracht in Year 1 bij Miss Greta en in Year 4 bij Mister Harty. De verschillen zijn enorm!

Lees verder
5 april 2016

Dolfijnen kijken, paardrijden en drankjes drinken

Hoi lieve allemaal,

Ik heb inmiddels twee weken doorgebracht op Malta en al aardig wat indrukken op gedaan. Ontzettend leuke dingen allemaal natuurlijk, maar ook hier en daar wat acties waar we maar gewoon het beste van hebben proberen te maken. Zo is Google Maps in deze twee weken onmisbaar geweest, maar heeft ook gezorgd voor een fikse wandeltocht die we niet helemaal aan zagen komen…

Lees verder
9 Maart 2016

INPAKKEN & WEGWEZEN!

De dag was eindelijk daar: ik mocht gaan vertrekken naar Malta! Natuurlijk razend enthousiast maar nog met een beetje kleine oogjes vertrok ik om 6:30 van huis richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen na wat file op zoek naar mijn reisgenootje. Het inchecken ging vrij vlot en ook al snel daarna was het tijd om afscheid te nemen van mijn ouders. Eenmaal door de douane een beetje speurneuzen naar onze gate en voor we het doorhadden zaten we in het vliegtuig!

Lees verder
24 februari 2016

Ready for take-off?!

De tijd gaat inmiddels nu echt ontzettend snel en ik ben al vollop bezig met afscheid nemen! Ik besef nu in mijn laatste weekje (nog 4 dagen tot vertrek) wel echt hoeveel leuke dingen ik hier achter moet gaan laten om aan mijn avontuur in Malta te gaan beginnen. Al heb ik nog totaal geen spijt van mijn keuze! Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een onwijs leerzame en vooral leuke tijd tegemoet ga.

Lees verder
11 februari 2016

Verblijf op Malta

Vorige week heb ik jullie kennis laten maken met de school waar ik stage zal gaan lopen op Malta. Deze week wil ik jullie een beetje meer vertellen over waar ik zal gaan slapen (als alles helemaal volgens plan gaat verlopen!).

Lees verder
22 januari 2016

Naar school in Malta

Hoi lieve allemaal,

Als eerste mag ik jullie met veel trots mededelen dat ik vanaf nu elke week een blogpost zal plaatsen! Ik vind het zelf ontzettend leuk om elke week een stukje te schrijven en jullie op de hoogte te houden. Wie weet zal dit in Malta anders lopen, maar tot die tijd zal ik rond het weekend een nieuwe blogpost online hebben staan.

Lees verder
15 januari 2016

Over Malta

Hallo lieve allemaal,

Vorige week heb ik jullie verteld over mijn avontuur dat gepland staat. Ik mag stage gaan lopen op Malta! Maar waarom is Malta nu zo’n interessant land om te bezoeken? Wat is er leuk aan Malta? Zijn er hotspots? Dit alles kan ik natuurlijk pas echt vertellen bij terugkomst, maar ik wil jullie toch alvast een beetje kennis laten maken met Malta.

Lees verder
8 januari 2016

Even voorstellen

Hi allemaal! Mijn naam is Niki en ik ben een 17-jarige studente onderwijsassistent uit het zuiden van Nederland. Vanaf begin maart 2016 mag ik aan mijn toekomstige avontuur beginnen: stage lopen op Malta! Mijn dagen zal ik hier doorbrengen op een jongensschool, in een klas met jongens van 5 tot 10 jaar. Verder is er nu nog ontzettend veel te doen en te regelen voor ik ook daadwerkelijk kan gaan vertrekken.. Maar voor wat hoort wat!

Lees verder

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs