4 April 2016

Bali

Het verkeer.

Het verkeer op Bali is vooral een grote chaos. Er wonen enorm veel mensen in een klein gebied en dat merk je in het verkeer. Bijna iedereen rijdt daar op een scooter. Ze rijden aan de linkerkant van de weg, maar hebben geen regels voor inhalen. Dit gebeurt net zo goed links als rechts. Ook kennen ze afstand houden niet. Iedereen rijdt hutjemutje op elkaar en je moet dus erg oppassen dat je niet tegen iemand aan knalt.

Voor 5 dollar per dag (75000 RP) kun je een scooter huren. Ze zullen niet kijken of je een rijbewijs hebt. Ook zul je genoeg mensen onder invloed op de scooter zien.

Mijn ervaring: Ik heb zelf elke dag scooter gereden daar. Nu had ik dit zelf ook al gedaan in Nederland en heb ik mijn auto rijbewijs. Het is niet aan te bevelen als je nooit scooter hebt gereden, want het verkeer is wel echt gevaarlijk. Ik heb zelf geen ongelukken zien gebeuren, ik heb dan ook erg voorzichtig gereden (zeker in de steden!!). Voor mij was het wel de ideale manier om het land te verkennen, je kunt overal komen, ook op de plekken waar je met een auto nooit zou komen. Auto rijden heeft vrijwel geen zin in dit land. Als je niet op een scooter zit te wachten, kun je makkelijk taxi's nemen, die zijn prima te betalen.

Het land

Bali is een erg mooi land. Je kunt er prachtig surfen, door de rijstvelden rijden, duiken, met aapjes spelen en nog veel meer. De natuur is mooi, alleen is wel overal een prijskaartje aan gehangen. Als je naar een waterval, hot watersprings of ander mooi gebied wilt, zul je er hoe dan ook voor moeten betalen.

Het is geen rijk land en je merkt dit goed aan hoe de bevolking met je omgaat. Ze zullen er alles aan doen om geld van je te krijgen. Dit vond ik zelf wel vervelend om te merken, want je weet dat ze niet echt geïnteresseerd in jou zijn als je met ze praat maar in je geld. Ook is mijn tas gestolen op het strand in het zuiden van Bali. Mijn telefoon, portemonnee en paspoort zaten hier allemaal in. Let dus goed op je spullen! Als je vervolgens moet regelen om alles terug te krijgen zul je ook merken dat dit erg moeizaam gaat. De bevolking spreekt amper Engels en bij de eerste politie waar ik aanklopte werd ik simpelweg weggestuurd. Er is in de steden veel uitgaansleven. Maar pas ook hierbij op! Dronken mensen worden vaak bestolen. Ook lopen er veel Balinese meisjes rond die van alles zullen doen voor je geld…. Op straat word ook veel drugs verkocht. Vooral wiet en paddo's.

Ik ken het verhaal van iemand die dit kocht van een taxichauffeur, dit samen gingen gebruiken en in zijn space is hij bestolen door de chauffeur. Dus pas op!

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs