8 januari 2016

Even voorstellen

Hi allemaal! Mijn naam is Niki en ik ben een 17-jarige studente onderwijsassistent uit het zuiden van Nederland. Vanaf begin maart 2016 mag ik aan mijn toekomstige avontuur beginnen: stage lopen op Malta! Mijn dagen zal ik hier doorbrengen op een jongensschool, in een klas met jongens van 5 tot 10 jaar. Verder is er nu nog ontzettend veel te doen en te regelen voor ik ook daadwerkelijk kan gaan vertrekken.. Maar voor wat hoort wat!

Waarom wil ik zo ontzettend graag naar Malta en hoe ga ik dat bereiken?

Mijn eerste kennismaking met het idee voor een stage in het buitenland was toen ik iets moest gaan kiezen voor na mijn examen, dus in de vierde klas van VMBO-TL. Meteen bij het horen van die mogelijkheid werd ik verliefd op het idee om in een ander land een kijkje te gaan nemen. Toen ik eenmaal aan mijn opleiding begon, ben ik naar een aantal voorlichtingsavonden geweest om wat meer te weten te komen. Op een van deze avonden heb ik kennis gemaakt met de stichting 9dagen20, wat ik ontzettend bijzonder vond. Ik was meteen geraakt door dit mooie initiatief, en heb meteen aangegeven dat ik graag een steentje bij zou willen dragen voor de stichting.

Eenmaal besloten dat ik zou willen gaan, en met toestemming van mijn school en ouders ben ik gaan bedenken waar ik graag heen zou willen gaan en voor hoelang. Daar is uitgekomen dat ik voor 2,5e maand naar Malta zal gaan. Waarom Malta? Malta lijkt me een ontzettend mooi land om eens beter te leren kennen vanwege de bijzondere cultuur en vooral mooie natuur die daar te vinden is. Malta is een Engelse kolonie geweest en dus spreken de mensen hier voornamelijk Engels. Ook houden de Maltezen nog redelijk veel Engelse gewoonten aan. Malta is erg christelijk en dus zijn er veel kerken te vinden. Met Pasen zullen de Maltezen ook flink feest vieren, wat me ontzettend leuk lijkt om te zien. Dat soort grote christelijke feesten hebben we in Nederland niet meer zo, en zo kom je toch net een tikkeltje verder wat betreft cultuur opsnuiven.

Wat kunnen jullie van mijn blog gaan verwachten?

Ik zal jullie door middel van mijn blog op de hoogte te houden van mijn voorbereidingen, wat komt er bij een buitenlandse stage kijken? Eenmaal in Malta zal ik jullie meenemen in mijn avonturen daar. Ik zal ook regelmatig leuke dingen gaan doen buiten mijn stage, bijvoorbeeld een dag een stad bezoeken of iets dergelijks. Hier zullen jullie vanaf eind februari dan ook van alles over kunnen lezen!

Maar tot die tijd heb ik nog een hoop te doen, en zal ik zeker niet stil zitten!

Tot snel,

Liefs

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs