15 januari 2016

Over Malta

Hallo lieve allemaal,

Vorige week heb ik jullie verteld over mijn avontuur dat gepland staat. Ik mag stage gaan lopen op Malta! Maar waarom is Malta nu zo’n interessant land om te bezoeken? Wat is er leuk aan Malta? Zijn er hotspots? Dit alles kan ik natuurlijk pas echt vertellen bij terugkomst, maar ik wil jullie toch alvast een beetje kennis laten maken met Malta.

Malta is een eilandje te vinden onder Italië. Op de kaart van Europa valt het eilandje niet op, en moet je redelijk inzoomen om het te kunnen zien. Malta is helemaal niet groot, en te vergelijken met Texel als het gaat om afstanden.Het eilandje wordt veel bezocht door toeristen vanwege de mooie cultuur en natuur, en natuurlijk gewoon omdat het lekker warm is!

Malta bestaat eigenlijk uit drie verschillende delen; Gozo, Comino en Malta zelf waarin de grotere steden te vinden zijn. Gozo is het eilandje helemaal bovenin als je Malta op de kaart bekijkt. Zelf zal ik vooral op Malta zelf te vinden zijn, maar zal zeker de kans niet laten lopen om eens een kijkje te nemen op Gozo en Comino. Wat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken is The Azure Window op Gozo. Dit is een echte toeristentrekker op Malta. Verder is Malta zeker te moeite waard als het gaat om natuur. Zelf ben ik in 2012 op Malta geweest met mijn ouders en hebben hier een auto gehuurd. We zijn de mooiste plekken tegen gekomen door met de auto rond te trekken zoals hieronder op de foto.

Ik ben van plan zeker weer dit soort plekken op te gaan zoeken tijdens mijn reis. Dit zal tijdens mijn reis wat lastiger gaan dan toen destijds omdat ik geen rijbewijs heb en dus niet zelf een auto mag besturen, en mijn ouders natuurlijk wel. Wat wel een optie zou kunnen zijn is de activiteiten waaraan ik deel mag nemen vanuit Stagehuis. Stagehuis is een bemiddelingsbureau wat onder andere stages in Malta bemiddeld. Zij helpen je bij het vinden van een stage en zijn je houvast, mocht er iets mis gaan tijdens je verblijf op Malta. Zij regelen ook een hoop leuke activiteiten waar ik en mijn reisgenootje aan deel kunnen nemen. Dit zijn activiteiten als een keer kennismaken, een keer een duik maken etc. zo ontmoet je ook mensen uit Nederland die op dat moment op Malta zitten. Erg gezellig!

Snel meer,

Liefs

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs