22 januari

Naar school in Malta

Hoi lieve allemaal,

Als eerste mag ik jullie met veel trots mededelen dat ik vanaf nu elke week een blogpost zal plaatsen! Ik vind het zelf ontzettend leuk om elke week een stukje te schrijven en jullie op de hoogte te houden. Wie weet zal dit in Malta anders lopen, maar tot die tijd zal ik rond het weekend een nieuwe blogpost online hebben staan.

Een weekje verder, en zeker niet stil gezeten. Vorige week was nog redelijk onduidelijk wat ik allemaal nog moest doen, maar nu komt het toch erg dicht bij! Over een maandje ongeveer zal ik in het vliegtuig naar Malta zitten. (Heel jammer vind ik dat niet, de temperaturen hier in de winter zijn niet mijn favoriet.) Vandaag heb ik samen met mijn reisgenootje een appartementje gevonden waar we waarschijnlijk mogen verblijven, en ook de vliegtickets zijn op het oog. Voor subsidie moet ik nog heel wat invullen, ondertekenen en regelen, maar we krijgen er wat moois voor terug, gelukkig..

Mijn stageplek is gelukkig al wel helemaal geregeld. Ik ga stage lopen op het St. Edwards College. Het St. Edwards is te vinden in Birgu. (Het rood gekleurde plaatsje op de afbeelding.)

Het St. Edwards College is een jongensschool. Een jongensschool is niet iets wat je in deze tijd nog erg veel zal vinden, vandaar dat ik het extra speciaal vind. Ze hebben verschillende leeftijdscategorieën op de school, van kleuterklas tot pre-university. Zo zullen er dan ook veel verschillende leeftijdsgroepen op een terrein rondlopen, waarnaar ik erg benieuwd ben. Gaat dat goed, met zoveel verschillende leeftijden op een school? Of zijn daar verschillende gebouwen voor?

Ik zal op het St Edwards stage gaan lopen in een klas met jongens van 5 tot 10 jaar oud. Voor degene die ook op buitenland stage willen gaan; let goed op bij welke leeftijd je geplaatst wordt, als je een opleiding onderwijsassistent doet of PABO of iets in die richting wordt je al snel bij kindergarten geplaatst. Hier is het lastiger om je opdrachten uit te voeren.

Verder ben ik erg benieuwd of ik moeite zal hebben met lesgeven in het Engels. Ik zal hier en daar wat opdrachten voor school uit moeten gaan voeren en dus zal ik deze ook uit moeten leggen aan de leerkacht daar, en ook aan de klas.

We gaan het zien, ik kan bijna niet meer wachten!

Volgende week meer,

Liefs

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs