11 februari 2016

Verblijf op Malta

Hoi lieve allemaal,

Vorige week heb ik jullie kennis laten maken met de school waar ik stage zal gaan lopen op Malta. Deze week wil ik jullie een beetje meer vertellen over waar ik zal gaan slapen (als alles helemaal volgens plan gaat verlopen!).

Verblijf

Mijn reisgenootje en ik zijn beide bij een bemiddelingsbureau ingeschreven. Zij zouden ons helpen met de stage, accommodatie, vliegtickets en nog veel meer. Later bleek dit toch aardig tegen te vallen en het geld de moeite zeker niet waard. Door deze kleine tegenvaller hebben wij de plannen een beetje moeten wijzigen en zijn wij zelf op zoek gegaan naar accommodatie op Malta. Via een aanrader zijn we een kijkje gaan nemen op www.Airbnb.nl (voor de mensen die hier wat meer over willen weten; een site waarop je verschillende soorten hotels, appartementjes enzovoorts kan vinden over de hele wereld. Je kan hier handig gebruik maken van filters, zo kan je aanvinken van wanneer tot wanneer je zou willen gaan en bijvoorbeeld ook welke faciliteiten voor jou van belang zijn tijdens je verblijf.) Wij hebben via deze site ons verblijf kunnen regelen en is dat gelukkig geen zorg meer.

Het appartementje wat we gevonden hebben ligt in Birkirkara. Birkirkara (B’kara) is de grootste stad van het eiland Malta. Er is merendeels moderne bebouwing te vinden, maar het centrum is klein en historisch gebleven.

Wij zullen gaan verblijven in een appartementje. Om naar mijn stageplek te komen moet ik ongeveer een halfuurtje bussen (wanneer deze netjes rijdt, we hebben nog niet echt een alternatief gevonden).

Ben je zelf op zoek naar een stage of verblijf?

Misschien heb je wat aan de volgende tips:

  • Zoek op internet! Mijn stage is geregeld via een bemiddelingsbureau. Dit is allemaal via internet gegaan, erg makkelijk. Zoek bijvoorbeeld op stagemarkt.nl naar stageplaatsen over de hele wereld.
  • Kijk goed naar recensies als je op zoek bent naar een bemiddelingsbureau. Mensen zetten hier geen boze recensies neer omdat ze het zo ontzettend naar hun zin hebben gehad, dus kijk hier mee uit.
  • Verblijf kan geregeld worden via airbnb.nl, maar er zijn vast nog veel meer sites die je hier mee kunnen helpen.
  • Site gevonden? Filteren maar! Als je eenmaal een site gevonden hebt en je kan filteren, doe dit! Dit bespaart je echt uren zoekwerk.
  • Kijk goed naar recensies als je op zoek bent naar een bemiddelingsbureau. Mensen zetten hier geen boze recensies neer omdat ze het zo ontzettend naar hun zin hebben gehad, dus kijk hier mee uit.

Vliegtickets

Nu ik weet wanneer ik terecht kan in ons appartementje op Malta kunnen we vluchten gaan boeken. Omdat mijn reisgenootje en ik graag samen in het vliegtuig willen zitten hebben we ervoor gekozen om de vliegtickets heen samen te boeken, maar hiervoor een enkeltje te nemen. Mijn reisgenootje zal op een andere datum terugreizen dan ik, dus zal ik mijn laatste twee weken op Malta zonder haar doorbrengen.

Wil je zelf ook vliegtickets gaan boeken voor je buitenland stage? Misschien heb je wat aan de volgende tips:

Wil je zelf ook vliegtickets gaan boeken voor je buitenland stage?

Misschien heb je wat aan de volgende tips:

  • Zorg dat je zeker weet dat je op de datum dat je aankomt terecht kan in je appartement.
  • Als je dat zeker weet kan je gaan boeken, boek een vlucht waarbij bagage inbegrepen is. Als je dit vergeet kan je vaak een onnodig tientje extra betalen…
  • Kijk goed of er een overstap zit in de vlucht. Het zou vervelend zijn als je over moet stappen op bijvoorbeeld Istanbul terwijl je hier niet op had gerekend.
  • Houd in de gaten hoeveel kilo of stuks bagage je mee mag nemen. Niemand heeft zin in boetes voorgaand op zijn buitenland stage!

Hoe meer ik erover praat, hoe meer zin ik krijg om te vertrekken! Kan niet wachten!

Tot snel,

Liefs

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs