5 april 2016

Dolfijnen kijken, paardrijden en drankjes drinken

Hoi lieve allemaal,

Ik heb inmiddels twee weken doorgebracht op Malta en al aardig wat indrukken op gedaan. Ontzettend leuke dingen allemaal natuurlijk, maar ook hier en daar wat acties waar we maar gewoon het beste van hebben proberen te maken. Zo is Google Maps in deze twee weken onmisbaar geweest, maar heeft ook gezorgd voor een fikse wandeltocht die we niet helemaal aan zagen komen…

Zondag 28 februari

Deze dag hadden we een bezoekje aan het Marine Park in Malta gepland. We willen natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen zien en bekijken, maar rustig aan beginnen. Het eiland schijnt toch flink wat valkuilen te hebben wat betreft. Zo zijn we gewaarschuwd voor buslijnen: Vraag altijd (!) of de bus naar de plek rijdt waar je moet zijn! De organisatoren van de bus (of hoe dat eigenlijk genoemd hoort te worden) veranderen namelijk de routes nogal eens. Af en toe wordt dit gemeld, als dit er een aantal zijn, maar soms ook niet omdat er dan maar 1 of 2 lijnen veranderd worden. Toch vervelend als je hierdoor totaal ergens anders beland dan gepland.

Goed, we hadden dus gepland om een dag naar het Marine Park te gaan. We waren best goed voorbereid, al zeg ik het zelf. We hadden van tevoren op de site van het park opgezocht of het open was op zondag (veel winkels en dergelijke zijn namelijk alleen in de ochtend open), en dat was het geval. Ook hadden we opgezocht welke bussen we moesten hebben. We moesten twee verschillende bussen hebben om bij het park te komen en hier tussenin moesten we een klein stukje lopen. Negen minuten gaf Google Maps aan.

Zogezegd zo gedaan; braaf de eerste bus gepakt en netjes uitgestapt bij het punt waar Google Maps dat aan had gegeven. We begonnen dus te lopen, tot we bij een erg druk punt aankwamen. Ik had een kaartje die offline kon volgen waar we aan het lopen waren en we liepen wel goed, tot we zagen dat Google wel een speciale route had gevonden voor ons. Volgens Google konden we namelijk wel lopen over de snelweg waar we op uitkwamen… Dat waren we natuurlijk niet helemaal van plan, al helemaal met het Maltese verkeer, dus moesten we op de een of andere manier een andere route vinden. Google Maps had aangegeven dat we 7 minuten zouden moeten lopen, helaas waren het er iets meer dan 7. Wij hebben namelijk een uur gelopen om bij de volgende bushalte te komen, waar we ook nog eens pittig lang op een volgende bus moesten wachten.

Eenmaal aangekomen was het Marine Park zelf ook totaal niet speciaal. We hadden de eerste shows (zeehonden en papagaaien) gemist, omdat we een uur langer gelopen hadden dan normaal. De dolfijnenshow hebben we nog wel kunnen zien, maar ook dat niet echt de moeite waard. Voor de mensen die al eens in Het Dolfinarium zijn geweest in Nederland: niet te vergelijken. De rest van het park bestond uit een paar slangen, wat schildpadden en een aantal vogels. Het park is niet echt spectaculair naar onze mening. Wel kan je het zelf spectaculair maken door wat centjes bij te betalen, dan mag je namelijk met dolfijnen zwemmen of met ze op de foto.

Meer weten?

http://www.marineparkmalta.com/home?l=1

Na ons ‘avontuur’ bij het Marine Park zijn we nog maar een rondje gaan lopen in de middle of nowhere van het Marine Park. Gelukkig daar toch nog een leuke ontdekking gedaan en een klein strandje gevonden! De eerste in Malta! Alleen toen dus nog terug naar huis zien te komen... Ook dat duurde lang en is gelukt met dank aan Google Maps, bij deze een bedankje aan de persoon die dit ooit bedacht heeft; goed plan, thanks.

Vrijdag 4 maart

Door ons bemiddelingsbureau op Malta (AM Language) zijn we op het idee gebracht om paard te gaan rijden. AM Language heeft zelf wekelijks ook een programma waaraan we deel kunnen nemen, maar omdat dit ook niet allemaal gratis is en van maandag t/m donderdag op stage zijn hebben we nog geen activiteiten mee gedaan.

Wel zijn we zelf op pad gedaan en hebben via http://goldenbayhorseriding.com/ contact opgenomen en hebben we geregeld dat we eens langs mochten komen. Omdat mijn reisgenootje en ik niet echt ervaren ruiters zijn (voor mij was het 10 jaar geleden en mijn reisgenootje had zelfs nog nooit gereden) hebben we aangegeven dat we beginners zijn. We krijgen beide een paard aangewezen en gingen op pad.

De tocht was heerlijk. Wij hadden ervoor gekozen om te rijden bij zonsondergang, maar het nadeel hieraan is dat het redelijk fris kan zijn. Wel was de zonsondergang erg mooi en ook het rijden was niet vervelend. We werden goed geholpen en zijn ook gedurende de reis goed begeleidt. Het was echt een leuke ervaring en zeker een aanrader! We zijn langs de kliffen van Golden Bay gereden en hebben aan de overkant konden we de kliffen van Gozo zien, erg mooi!

Zaterdag 5 maart

Een schoolgenootje van ons verblijft ook in Malta, en heeft ons gevraagd of wij zin hadden om eens een keertje mee uit te gaan in Malta. Dat leek ons wel leuk, dus zodoende zijn we een avondje gaan stappen met zijn drieën. We hadden vooraf bij haar afgesproken en hebben vanuit daar de bus naar Valletta genomen. Vervolgens kwamen we een beetje voor een verrassing te staan, want de laatste bussen naar Paceville (zo heet het uitgaansgebied) waren al vertrokken. Hierdoor hebben we een beetje risico moeten nemen en zijn we met een hoop Duitsers, die hetzelfde probleem hadden, in een illegaal taxibusje gestapt. Eenmalig iets, want die rijden nog gekker dan normale taxi’s en je bent niet zeker van je zaak. Absoluut niet doen dus!

Toen we daar eenmaal aankwamen zijn we eigenlijk gelijk op zoek gegaan naar Footloose. Hierover zagen we op de Facebookpagina ‘Nederlandse Jongeren op Malta’ al het een en ander voorbijkomen en scheen ook erg leuk te zijn voor Nederlanders.

We kwamen binnen en hebben wat rondgelopen. De muziek was zeker al naar onze smaak en we werden ook al vrij snel door een Nederlander aangesproken. We hebben de hele avond een beetje van clubs gewisseld en zijn bijvoorbeeld ook nog binnen geweest bij Soho en bij Havanas, maar Footloose was naar onze mening echt het leukste. Wat we wel hebben gemerkt dat de jongens echt niet bepaald verlegen zijn. In Nederland ga ik wel eens uit in Breda, maar dat is niet te vergelijken. Daar komen de meeste mensen om te dansen en een drankje te drinken, die sfeer hangt hier niet echt. Je merkt echt dat er bijvoorbeeld ook wat oudere mannen rondlopen, wat wij niet zo’n fijn idee vonden. Gelukkig hebben ze eigenlijk vrij snel een eerste indruk door, dus ze blijven je niet lastig vallen. Als ze merken dat je hen niet ziet zitten dan houden ze al snel op. Ook loopt er buiten politie rond, dus stel er gebeurt echt wat vervelends, dan zijn zij eigenlijk vrij snel bereikbaar.

Even later zijn we toch teruggegaan naar Footloose. In Footloose is een bepaalde hoek met alleen maar Nederlanders, wat wij wel lachen vonden. Aan het eind van de avond (rond een uur of 3) zijn we richting huis gegaan met een taxi. Deze zijn te vinden aan het begin van het uitgaansgebied en zijn betrouwbaar, alleen wel aan de dure kant. (Aanrader om met veel mensen in een taxi te stappen omdat je dan het bedrag kan delen.) Verder was het een leuke en gezellige avond gehad en veilig thuisgekomen.

Snel meer over mijn eerste stageweek!

Liefs

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs