23 november 2015

Aankomst naar een nieuwe wereld

28 augustus, tijd durf ik niet te zeggen. het was een prachtige woensdag morgen. volgens die fluiten, mensen die door het park wandelen met hun kinderen en loes met haar bolle kop. op het vliegveld aangekomen was iedereen emotioneel. niemand liet het merken. koffers ingeleverd laatste bakje koffie. de spanning werd hoger. daar stond ik dan, ik zag dit moment zo vaak in mijn dromen. ik ging weg, weg van nederland,weg van het kouden kikkerlandje. het emotionele afscheid was niet uit te sluiten. tranen rollend over wangen als krokodillen die van een berg af rollen en in het water vallen. die spetters. ook wel krokodillentranen genoemd.

Groetjes thuis heb ik ze gewenst het laatste fysieke contact met zuster vader moeder en LVDB en ik was door de douane. eenmaal door de controle ging ik zitten nog de laatste berichten naar vrienden gestuurd en ik ging in het vliegtuig zitten. tijd ging langzaam voorbij en ik had 1 grote vraag. wie komen er naast mij zitten? het hele vliegtuig zat vol behalve die 2 verdomde plaatsen naast me. de opties vlogen door mijn hoofd dikke negroïde ,nee onwaarschijnlijk, blanke vrouw zou kunnen. ik werd uit mijn gedachten gehaald door een koppel dat aan kwam strompelen met zware koffers. Ze stelde zich spontaan voor de jonge als eerste.

Zijn naam weet ik niet maar als ik hem een naam zou moeten geven was het Alexander daarna zijn vriendin(bleek later) zou ik wel een Jolien noemen. ik heb vele leuke gesprekken met hun gehad. 2 jonge dokter die genoeg hadden van nederland en met zijn 2e er tussenuit knepen. toen de ijzere vogel geland was in het nest dat Hato genoemd werd. ik liep naar de douane om mijn visum te krijgen en nam afscheid van jolien en alexander.

toen ik mijn kaartje aan het invullen was was er een man die een pen nodig had. ik had die van mij gegeven aan hem en heb met hem in de rij gestaan voor mijn visum. ik hoefde allen mijn paspoort te laten zien en mocht doorlopen. pakte mijn koffer en ging buiten wachten. zoekende als een zwerver naar een kwartje zocht ik naar mijn naam op een bordje. maar hij was niet te vinden. links ,recht, boven, onder, achter. niks! na een tijdje kwam een typische man aanlopen waarvan ik wist dat het joop zou moeten zijn. een wat bollere man op leeftijd grijs met een ongeschoren baardje van pak hem beet 5 dagen. hij had een bordje met stijn poncin, yes hebbes! ik liep naar hem toe en deed het bordje richting mij en knikte. maar ik zag nog 2 namen staan. en op dat moment ontmoeten ik viktor en rylana einde deel 1......

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs