26 februari 2016

Buitenland stage avontuur

Ik wist al snel dat ik één van mijn stages in het buitenland wilde gaan doen. Waarheen maakte me eigenlijk niet uit. Alleen het idee van het van huis weg zijn en de avonturen die daarbij kwamen kijken gaven me nog meer stimulans om iets tofs te zoeken! Ik visualiseerde best veel in die tijd over waar ik terecht zou komen, want dat ik zou gaan stond voor mij al vast. Toen ik uiteindelijk Curacao als bestemming had gekozen liet een stageplaats nog een tijdje op zich wachten.. Dit ging niet heel soepel. Maar waar een wil is, is een weg en zo vond ik uiteindelijk een stageplaats. De maanden, of eigenlijk weken, aan voorbereiding (want die heb je meestal wel nodig) gingen snel voorbij. Best gunstig, want als je eenmaal bevestiging hebt dat je kan gaan wil je niets liever. Een goede voorbereiding is meestal het halve werk. Bijvoorbeeld het papierwerk wat je vaak moet regelen is even een hobbeltje die je moet nemen, maar met oog op de fantastische tijd die je tegemoet gaat zeker niet het ergste.

Gezonde zenuwen op de dag dat ik vertrok naar Curacao. Familie en vrienden uitzwaaien. Jep, even een traantje weg pinken en dan snel door de douane. Samen met Rylana, mijn reismaatje die ik op dat moment alleen kende van haar Facebook profielfoto, liep ik vol zelfvertrouwen richting de gate. Ik weet nog dat ik toen al licht onder de indruk was van de enorme boeing 747. Na de 9 uur durende vlucht landden we op Curacao. Daar werden we opgehaald door onze huisbaas. Daar was ook de eerste kennismaking met Stijn.

De weken op Curacao gingen zo voorbij! In het begin even wennen, maar als snel had ik mijn draai gevonden. Zo moeilijk is het ook weer niet om je aan te passen aan het relaxte leven onder de Antilliaanse zon ;).Ook op mijn stage verliep het soepeltjes. Want uiteindelijk ben je daar wel om je stage te halen. In mijn geval niet onbelangrijk, omdat het een afstudeerstage was.

Ik kan veel verhalen vertellen over hoe tof het leven daar was. Het is soms zelfs oppassen dat je niet in zo’n roes terecht komt, dat vrij weinig je meer kan schelen haha. Want met oog op alle feestjes, en dat is ook heel gezellig, verlies je wel eens wat verantwoordelijkheid. Het kan daarom soms handig zijn om bijvoorbeeld met huisgenoten afspraken te maken voor tijdens het uitgaan. Over wie de BOB is of als iemand zich niet lekker voelt en graag naar huis wil. Het zijn soms kleine dingen, maar wel belangrijk om alles tot het eind uit je stageperiode te halen. Krijg je de kans voor een buitenland stage en ben je net zo nieuwsgierig ernaar als dat ik toen was, zou ik zeker is op zoek gaan naar de mogelijkheden. Een ervaring die je lang bij blijft en vaak als pluspunt wordt gezien in je ontwikkeling.

Ik koester mijn fantastische tijd die ik heb gehad op Curacao nog steeds! Al zal ik ook nooit meer aan mijn tijd daar kunnen denken zonder dat ook automatisch Stijn voorbij komt. Als huisgenoot en vriend (of maat zoals dat zo mooi klinkt in het Brabants) hebben we aardig wat tijd doorgebracht op Curacao. We hadden in huis een leuke groep en er was altijd wel iemand te porren voor een drankje.

De avond voordat ik weer naar huis moest heb ik samen met Stijn in het huis geslapen waar hij toen op mocht passen. Gesprekken over eigenlijk alleen koetjes en kalfjes, omdat we allebei wel van een beetje slap lullen hielden. Niet altijd, want filosoferen over de meest diepgaande onderwerpen kwamen ook nog wel eens voorbij. Zo zie je maar, het is niet alleen feest en wat biertjes.. of kwam het juist daardoor haha.

Nu ik druk bezig ben met een nieuwe studie begint het alweer te kriebelen voor een volgende stage in het buitenland. Naast het even weg zijn van huis, en het thuiskomen daarna is ook een feest, is het ook een ontzettend leerzame tijd. Nieuwe contacten, nieuwe dingen om te leren, cultuur in een ander land, enz. Een aantal overwegingen om de knoop door te hakken en het te doen. Wat ik zelf belangrijk vond is of ik er ook iets mee op schoot, en het niet alleen deed voor het mooie weer bijvoorbeeld. Maar als je voor jezelf een bepaald doel hebt komt het allemaal goed. En ja het is best spannend, maar als je eenmaal verstandig bezig bent aan je eigen avontuur, gaat de tijd veel te snel!

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs