2 Februari 2017

Ich bin ein Berliner

Nog iets minder dan drie weken en dan zit mijn tijd in Berlijn er weer op. Ik had niet verwacht dat ik me in een vreemde, grote stad in deze zeven maanden zo thuis zou gaan voelen. Veel grote verschillen met Nederland zijn er niet te vinden. Het grootste wennen voor mij was om uit een klein dorpje te komen met nog geen 11.000 inwoners, en dan terecht te komen in zo'n metropool met 3,5 miljoen inwoners!

Lees verder
6 Maart 2017

Het ultieme avontuur op 1200 meter

Een stage in het buitenland met veel ups en downs. Van januari 2015 tot juni 2015 liep ik stage in 5-sterren Wellness- & Spa Hotel Ermitage Schönried ob Gstaad. Een hotel gelegen op de berg Rellerli midden in de goudkust van Zwitserland.

Lees verder
1 Maart 2017

Becoming a real Scottie

Tegen al mijn verwachtingen in regende het niet toen ik uit het vliegtuig stapte op het vliegveld van Glasgow. Wat wel in lijn lag met mijn verwachtingen was het eerste wat ik zag toen ik het gebouw inliep. Het was een poster die de gehele muur bedekte met een whiskyreclame. Goed bezig Scotland!

Lees verder
17 mei 2016

Een halfjaar in Granada

Wanneer je zou worden gevraagd om een paar cliché eigenschappen van een Spanjaard te noemen, zullen je vast antwoorden als ‘langzaam’ of ‘lui’ te binnen schieten. Ik zou graag willen dat ik deze stereotypen kon ontkrachten na een halfjaar in Granada (Andalusië, Zuid-Spanje) te hebben gestudeerd, maar helaas! Ik had natuurlijk voorgenomen om me hier niet aan te gaan ergeren en lekker mee te gaan doen in het relaxte levensritme. Wachten op de bus terwijl je niet weet wanneer hij vertrekt, alleen dat hij eens in de 20 minuten langs komt? Geen probleem. De openingsbijeenkomst op de universiteit waarbij pas 10 minuten na het aangekondigde begin een persoon verschijnt? Ik maak me niet druk.

Lees verder
11 Mei 2016

Laatste weken Malta…

Inmiddels komt het einde van mijn reis (helaas) al weer in zicht! De weken zijn voorbij gevlogen en ik besef totaal niet dat ik zo’n lange tijd in Malta geweest ben. Ik kijk er wel weer naar uit om weer thuis te zijn, maar toch voelt het onwijs dubbel: ik zou niet voor altijd hier willen blijven, maar het was toch wel echt heel erg leuk om even weg te zijn uit Nederland. Daarnaast heb ik natuurlijk hartstikke veel leuke dingen meegemaakt en gedaan hier, die ik hoe dan ook niet ga vergeten!

Lees verder
7 Mei 2016

Budapest

In het weekend van 14,15,16 april ben ik naar Praag geweest dat georganiseerd werd door Erasmus Gathering. Vrijdagochtend 05.00 uur 's ochtends gezellig vroeg uit bed om vervolgens 8 uur in de bus te zitten, maar het was de lange rit absoluut waard hoor! Mn weekendje bestond uit een overvol, maar leuk programma met een boatparty, pubcrawl, afterparty's, veel (gratis) alcohol, een guide tour, avondjes uiteten en in drie dagen tijd ongeveer ongeveer 15 uur slaap in totaal. Ik denk dat je Praag sowieso moet bezoeken als je van cultuur houdt.

Lees verder
18 april 2016

Twee weken vakantie!

Hoi lieve allemaal,

Mijn tijd op Malta begint nu echt te vliegen en we zijn al begonnen aan de laatste maand. Afgelopen weken heb ik onder adere twee weken vakantie gehad, omdat mijn stageschool paasvakantie heeft. (Aangezien ze in Malta Pasen nogal groots vieren). Tijdens Pasen zijn de ouders van mijn reisgenootje langs geweest, en zijn we samen langs de hoogtepunten van Malta gegaan.

Lees verder
12 april 2016

Mijn eerste stageweek in Malta

Hoi allemaal,

Afgelopen week heb ik mijn eerste dagen stage gelopen. Ik loop stage op het St. Edwards College in Birgu. De school is echt enorm anders dan in Nederland, maar ik heb het wel ontzettend naar mijn zin. Ik heb mijn eerste week doorgebracht in Year 1 bij Miss Greta en in Year 4 bij Mister Harty. De verschillen zijn enorm!

Lees verder
5 april 2016

Dolfijnen kijken, paardrijden en drankjes drinken

Hoi lieve allemaal,

Ik heb inmiddels twee weken doorgebracht op Malta en al aardig wat indrukken op gedaan. Ontzettend leuke dingen allemaal natuurlijk, maar ook hier en daar wat acties waar we maar gewoon het beste van hebben proberen te maken. Zo is Google Maps in deze twee weken onmisbaar geweest, maar heeft ook gezorgd voor een fikse wandeltocht die we niet helemaal aan zagen komen…

Lees verder
4 April 2016

Bali

Het verkeer op Bali is vooral een grote chaos. Er wonen enorm veel mensen in een klein gebied en dat merk je in het verkeer. Bijna iedereen rijdt daar op een scooter. Ze rijden aan de linkerkant van de weg, maar hebben geen regels voor inhalen. Dit gebeurt net zo goed links als rechts. Ook kennen ze afstand houden niet. Iedereen rijdt hutjemutje op elkaar en je moet dus erg oppassen dat je niet tegen iemand aan knalt.

Lees verder
9 Maart 2016

INPAKKEN & WEGWEZEN!

De dag was eindelijk daar: ik mocht gaan vertrekken naar Malta! Natuurlijk razend enthousiast maar nog met een beetje kleine oogjes vertrok ik om 6:30 van huis richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen na wat file op zoek naar mijn reisgenootje. Het inchecken ging vrij vlot en ook al snel daarna was het tijd om afscheid te nemen van mijn ouders. Eenmaal door de douane een beetje speurneuzen naar onze gate en voor we het doorhadden zaten we in het vliegtuig!

Lees verder
26 februari 2016

Buitenland stage avontuur

Ik wist al snel dat ik één van mijn stages in het buitenland wilde gaan doen. Waarheen maakte me eigenlijk niet uit. Alleen het idee van het van huis weg zijn en de avonturen die daarbij kwamen kijken gaven me nog meer stimulans om iets tofs te zoeken! Ik visualiseerde best veel in die tijd over waar ik terecht zou komen, want dat ik zou gaan stond voor mij al vast. Toen ik uiteindelijk Curacao als bestemming had gekozen liet een stageplaats nog een tijdje op zich wachten.. Dit ging niet heel soepel. Maar waar een wil is, is een weg en zo vond ik uiteindelijk een stageplaats. De maanden, of eigenlijk weken, aan voorbereiding (want die heb je meestal wel nodig) gingen snel voorbij. Best gunstig, want als je eenmaal bevestiging hebt dat je kan gaan wil je niets liever. Een goede voorbereiding is meestal het halve werk. Bijvoorbeeld het papierwerk wat je vaak moet regelen is even een hobbeltje die je moet nemen, maar met oog op de fantastische tijd die je tegemoet gaat zeker niet het ergste. Lees verder

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs