24 februari 2016

Ready for take-off?!

De tijd gaat inmiddels nu echt ontzettend snel en ik ben al vollop bezig met afscheid nemen! Ik besef nu in mijn laatste weekje (nog 4 dagen tot vertrek) wel echt hoeveel leuke dingen ik hier achter moet gaan laten om aan mijn avontuur in Malta te gaan beginnen. Al heb ik nog totaal geen spijt van mijn keuze! Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een onwijs leerzame en vooral leuke tijd tegemoet ga.

Lees verder
11 februari 2016

Verblijf op Malta

Vorige week heb ik jullie kennis laten maken met de school waar ik stage zal gaan lopen op Malta. Deze week wil ik jullie een beetje meer vertellen over waar ik zal gaan slapen (als alles helemaal volgens plan gaat verlopen!).

Lees verder
22 januari 2016

Naar school in Malta

Hoi lieve allemaal,

Als eerste mag ik jullie met veel trots mededelen dat ik vanaf nu elke week een blogpost zal plaatsen! Ik vind het zelf ontzettend leuk om elke week een stukje te schrijven en jullie op de hoogte te houden. Wie weet zal dit in Malta anders lopen, maar tot die tijd zal ik rond het weekend een nieuwe blogpost online hebben staan.

Lees verder
18 januari 2016

Curaçao

Ik krijg een prive berichtje op facebook. Max. `Anniek wat is jou Nederlandse nummer ik moet jou of Jaco even dringend bellen`. Op dat moment zat ik net in de auto om weg te rijden wat volgens mij bij de supermarkt was, Ik stuurde snel terug `ik zit net in de auto, het nummer van Jaco is 06....' Ik klikte mijn gordel vast, startte de auto en reed naar huis. Ongeveer een uur later werd ik gebeld door een onbekend nummer. ´met Anniek´ ´Hi Anniek met Max, ik heb jou nummer via via gekregen want ik moet je iets heel ergs vertellen´. Stijn heeft een ongeluk gehad op Bonaire en hij is daarbij overleden...

Lees verder
15 januari 2016

Over Malta

Hallo lieve allemaal,

Vorige week heb ik jullie verteld over mijn avontuur dat gepland staat. Ik mag stage gaan lopen op Malta! Maar waarom is Malta nu zo’n interessant land om te bezoeken? Wat is er leuk aan Malta? Zijn er hotspots? Dit alles kan ik natuurlijk pas echt vertellen bij terugkomst, maar ik wil jullie toch alvast een beetje kennis laten maken met Malta.

Lees verder
6 januari 2016

Roxanne, 23 jaar, nicht Stijn

In 2011 begon ik met het vormen van mijn liefde voor di dushi Korsou. Ik was altijd al een persoon die graag spannende avonturen wilde beleven, een buitenlandse stage dat was voor mij op het lijf geschreven. Omdat mijn Engelse vaardigheden niet zo sterk waren en ik hielt van de zon, koos ik het eiland Curaçao. Na alles zelf geregeld te hebben, vertrok ik met 3 nog onbekende medestudenten richting Curacao.

Lees verder
24 september 2013

Dat is hem dan

Een getinte hand draait een sleutel om. er start een motor. een stem sprak wie gaan we nou ophalen. een stilte volgde. hou je mond conjo word er gesproken met een Antilliaans accent. de auto rijd weg. de jonge naast de bestuurder trekt een biertje open. "gij moet er ook een vatten" de jonge met een zuid-oost brabants accent wou een blikje aangeven. er word geremd en geparkeerd. blijf zitten zei de donkere gestalte en haalt de sleutel uit het slot en loopt naar buiten. de zuid oost brabantse jonge haalt zijn schouders op en vat er nog eentje.de autodeur gaat ineens open.

Lees verder
24 september 2013

Aankomst bij het niewe front, thuisfront

Viktor en rylana, mensen van het goede leven. een goede eerste indruk. we zaten in de auto wennend aan de natuur van curacao de mensen het landschap de warmte. de tijd ging voorbij als een auto die naar zijn huis toe reed met 3 mensen die daar voor het eerst gingen wonen. we hadden met joop een gesprek over wat de gewoontes waren in curacao en nog wat andere dingen toen hij na een tijdje zei kijk daar is het. ik wist niet hoe snel ik mijn ogen scherp moest stellen op het gebouw wat ik voor 6 maanden mijn huis mocht gaan noemen. eenmaal binnen stapte ik uit de auto.

Lees verder
28 augustus 2013

Aankomst naar een nieuwe wereld

28 augustus, tijd durf ik niet te zeggen. het was een prachtige woensdag morgen. volgens die fluiten, mensen die door het park wandelen met hun kinderen en loes met haar bolle kop. op het vliegveld aangekomen was iedereen emotioneel. niemand liet het merken. koffers ingeleverd laatste bakje koffie. de spanning werd hoger. daar stond ik dan, ik zag dit moment zo vaak in mijn dromen. ik ging weg, weg van nederland,weg van het kouden kikkerlandje.

Lees verder
8 januari 2016

Even voorstellen

Hi allemaal! Mijn naam is Niki en ik ben een 17-jarige studente onderwijsassistent uit het zuiden van Nederland. Vanaf begin maart 2016 mag ik aan mijn toekomstige avontuur beginnen: stage lopen op Malta! Mijn dagen zal ik hier doorbrengen op een jongensschool, in een klas met jongens van 5 tot 10 jaar. Verder is er nu nog ontzettend veel te doen en te regelen voor ik ook daadwerkelijk kan gaan vertrekken.. Maar voor wat hoort wat!

Lees verder
23 november 2015

Het verkeer in Australië

Ik ben Lars, 22 jaar oud en ben bestuurslid bij 9dagen20. 17 augustus ben ik voor 3 maanden naar Australië toegegaan om daar rond te gaan trekken. Vanaf Cairns (Boven aan de oostkust) ben ik steeds met verschillende mensen, auto’s en kampers naar Adelaide (onderaan) gereden. Het was een hele mooie reis waarin ik veel dingen heb gezien en meegemaakt. Omdat wij met de stichting graag mensen willen informeren over de verschillen met Nederland wat betreft verkeer heb ik hier een stukje overgeschreven.

Lees verder

Nieuwste blogs

Manon Koopman

Manon heeft een half jaar stage gelopen bij een productiebedrijf in Berlijn. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en schrijft hierover in haar blog.

Denyse Pfennings

Denyse heeft stage gelopen in een 5-sterren wellness resort in Zwitserland. In haar blog schrijft zij over haar ervaringen.

Eva Louwers

Na 4 maanden Glasgow is ons eigen lid Eva weer terug van haar minor in het buitenland. Lees in haar blog hoe ze het heeft gehad.

Tessa Jansen

Tessa heeft een half jaar in Granada gestudeerd. In haar blog verteld zij over het relaxte Spanje.

Landen

Blogs